OAU Post UTME Past Questions and Answers Free PDF Download

OAU Post UTME Past Questions and Answers
OAU Post UTME Past Questions and Answers

OAU Post UTME Past Questions and Answers Free PDF Download

This article will guide you on how to apply for the Obafemi Awolowo University, Ile-Ife post-UTME and download OAU Post UTME Past Question and Answers.

OAU Post UTME Past Questions and Answers
OAU Post UTME Past Questions and Answers

Getting the Obafemi Awolowo University, Ile-Ife Post UTME Past Questions and the Answers is not just essential but MANDATORY if you want to succeed in the upcoming OAU Post UTME Screening Exams. So keep reading to stay informed.

Over time now, our readers have been bombarding us with various questions concerning how to pass post UTME exams and how to get free OAU PDF Post UTME past Questions and Answers.

Obafemi Awolowo University, Ile-Ife is a research university located in Benin City, Edo State, Nigeria. It is among the universities owned by the Federal Government of Nigeria and was founded in 1970.

What are Post UTME Past Questions and Answers?

Post UTME Past Questions papers and Answers are questions and answers from previous Post UTME exams sat in the school. It is a compilation of previous years’ Post UTME questions with the authentic answers.

The Important of Using Past Questions to Prepare For Examination

The importance of past questions when it comes to passing exams cannot be overemphasized, in fact it is indispensable.

If you want to succeed in any exams, you will need to study with past questions. Past questions are so important in exams that a popular academic website in Nigeria did write an article on the importance of past questions in passing exams in Nigeria. Make sure to check it out.

Why Should You USE Examstuts Post UTME Past Questions and Answers

I know you might be wondering why you should use our past questions. Yes you have every reason to wonder, because I can emphatically state that our site is one of the best when it comes to post UTME past questions in  Nigeria. Can you beat that? Our delivery is real time. You pay on the spot and get your past question on the spot via your email or whatsapp as well.

OAU Post UTME Sample Questions and Answers 2020/2021

In the questions below, choose the word(s) or phrase which best fills the gap(s)

1.            Jubril found that thieves had entered his house in his absence. He went to the police to report the…

(A)          break out
(B)          break up
(C)          break-in
(D)          break into

ANS: C

2.            After the accused was found guilty by the court, his counsel… before the sentence was passed

(A)          begged for mercy
(B)          made a plea for mitigation
(C)          made an ovation
(D)          made a plea for litigation

ANS: B

3.            Four persons accused of currency … are being held by the security agents.

(A)          traficking
(B)          traviking
(C)          trafficking
(D)          traffiking

ANS: C

4.            Gone are the days when he… enjoy patronage.

(A)          would
(B)          will
(C)          used to
(D)          could

ANS: C

In the questions below, choose the correct answer.

5.            Desmond Tutu was awarded the Nobel Peace Prize in

(A)          1983
(B)          1987
(C)          2001
(D)          2000
(E)          1984

ANS: E

6.            Victoria is the capital city of

(A)          Somalia
(B)          Morocco
(C)          Seychelles
(D)          Burundi
(E)          Lesotho

ANS: C

7.            The Director-General of the Nigerian Institute of Advanced Legal Studies is

(A)          Prof.      Dalhatu Musdapher
(B)          Prof.      Pat Utomi
(C)          Prof.      Epiphany Azinge
(D)          Justice Nikki Tobi
(E)          Prof.      (Mrs) Bolanle Awe

ANS: C

8.            Centre of Unity is to Abuja as the State of Hospitality is to

(A)          Rivers
(B)          Cross River
(C)          Katsina
(D)          Nassarawa
(E)          Sokoto

ANS: E

9.            The capital of Uruguay is

(A)          Bangkok
(B)          Montevideo
(C)          Bern
(D)          Manila
(E)          Uru

ANS: B

10.          The cocoon into which an earthworm lays its egg is produced in the

(A)          prostomium
(B)          peristomium
(C)          chaeta
(D)          clitellum

ANS: D

11.          Daughters receive their X-chromosome from their

(A)          father
(B)          mother
(C)          relative
(D)          siblings

ANS: A

12.          In bony fishes, the swim bladder is used for

(A)          adjusting the weight of the fish when swimming at different levels.
(B)          extracting oxygen from water which enters the mouth of the fish.
(C)          equalizing fluid pressures between the fish and the surrounding water.
(D)          absorbing more water when the fish is about to descend to a lower level

ANS: A

13.          The theory that new organs or characteristics develop in organisms when there is a need for them was postulated by

(A)          Charles Darwin
(B)          Wallace
(C)          Lean Lamarck
(D)          Gregor Mendel

ANS: C

14.          Ribosomes are found in all living cells.     What is their function?

(A)          cellular respiration
(B)          synthesis of proteins
(C)          excretion of waste products
(D)          intracellular transport

ANS: B

 

How to Download OAU Post UTME Past Questions and Answers

The cost of the newly updated Obafemi Awolowo University, Ile-Ife Post UTME Past Questions and Answers is 2,000.00naira only for four subject’s combination.

For instance you are writing for UNILORIN Post UTME for Medicine & Surgery, you will be required to purchase at least four subjects which are;

  • Use of English
  • Biology
  • Chemistry

The course selection in the Post UTME exams depends on the subjects you wrote in JAMB.

See The Payment Detail Below.

To get OAU Post-UTME Past Questions and Answers follow the steps below.

Pay into the account below.

Account Details
Account Name:  ETUK, OTO-OBONG EMMANUEL

Account Number0318379097
BankGTBANK.

After Payment , send the following

(1) Depositors name,

 (2) Teller number,

(3) Amount paid

 (3) Proposed course of study and

 (4) School to 07063986527 or ottyemmy@gmail.com

The purchased Obafemi Awolowo University, Ile-Ife Post-UTME Past question and Answers will be uploaded immediately into your email address within the next 24 hours.

If you have purchased yours, kindly drop a testimony in the comment box below.

CALL EXAMSTUTS: 07063986527

Send all your mails to ottyemmy@gmail.com

How to Pass OAU Post UTME Exams 2020/2021 Session

These are the laws to pass this year Post-UTME exams beyond the average level.

  • Familiarize yourself with the Syllabus
  • Get past question
  • Know the departmental cut off mark for your course
  • Apply for Exams on time
  • Know your subject combination
  • Be hungry for success
  • Do not procrastinate
  • Read! Read! Read!
  • Have a schedule for studying
  • Put your past questions into use
  • Test and time yourself
  • Learn to use memory technique
  • If you are a science student practice without calculator

See How to Pass Post UTME Screening Exams 2020/2021

Recommended Links

OAU Post UTME Form

Download All Past Questions and Answers Here.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*