PTI Post UTME Past Questions and Answers PDF Download.

PTI Post UTME Past Questions and Answers PDF Download.

This article will guide you on how to download the Petroleum Training Institute Effurun Post UTME Past Questions and Answers. The details of the Past question can be found in this article. The material is in PDF and contains questions and answers from previous years’ aptitude test.


PTI Post UTME Past Questions and Answers PDF

This past questions on PTI will be perfectly suited for people who are preparing to gain admission into Petroleum Training Institute Effurun.

Over time now, our readers have been bombarding us with various questions concerning how to pass post UTME exams and how to get free PTI PDF Post UTME past Questions and Answers.

We have successfully compiled Post UTME Screening Questions and Answers for the various department in PTI which include;

  • PTI Medical Post UTME Past Questions
  • PTI Law Post UTME Past Questions
  • PTI Engineering Post UTME Past Questions

Below is a piece of brief information on the school. knowing a little about the school is an added advantage as it will help in questions regarding the history of the institution.

What Is the Nature Of PTI Post UTME?

What is the nature of the PTI Post UTME examination?

  • To eligible for FUAM Post UTME, you must score 120 and above in Post UTME.
  • Questions will be asked based on faculties and departments. Students from a college will answer the same set of questions.
  • You will write the same subjects as you did in JAMB
  • You will answer a total of 50 to 100 questions. This is not static, it could be 50, 70, or 100 questions drawn from at least four subjects.
  • The best way to pass the exam is to prepare with FUAM post UTME past Questions and Answers.

Should You Use this Past Questions?

Why not? The past question material is in PDF and delivery assurance is within 24hours of payment. The material is self-explanatory with the answers it contains. The mathematics questions that are theory are welled solved.

  • It gives you a focused insight into what to expect in the actual examination.
  • 80% of questions contained therein are usually repeated by PTI either directly or by getting the same questions rephrased.
  • You will easily recall answers to questions if you see them in the exam hall thereby saving you time for other tougher questions.
  • It gives you confidence before you enter the hall for the actual thing.
  • It increases your experience and makes you understand patterns of questions from PTI.

PTI Cut off Marks for Admission

To be eligible to participate in PTI Post UTME screening exercise, you must have scored 120 and above in the last Unified Tertiary Matriculation Examination (UTME).

PTI Post UTME Sample Questions

Below are sample questions and answers for your practice.

1. Jubril found that thieves had entered his house in his absence. He went to the police to report the… (A) break out(B) break up (C) break-in (D) break into

Ans: C

2. After the accused was found guilty by the court, his counsel… before the sentence was passed (A) begged for mercy (B) made a plea for mitigation (C) made an ovation (D) made a plea for litigation

Ans: B

3. The officer was compelled to… the suspect’s car(A)seize (B) cease (C) sieze (D) sease

Ans: A

4. The second and fifth terms of a geometric progression are 21 and 567 respectively find the first term and the common ratio of the progression. (A) 3, 7 (B) 7, 3 (C) -7, 3 (D) -3, 7

Ans: B

5. Tunse bought a house for =N=1,250,000 and spent =N=350,000.00 to renovate it. He then sold the house for =N=2,000,000.00. What is the percentage gain? (A) 40% (B) 65% (C) 35% (D) 32%

Ans: D

6. List the integral values of which satisfy the inequality -2 < 7 – 3x≤ 10 (A) -1, 0, 1, 2 (B) -2, 0, 1 (C) 1, 2, 3 (D) 0, 1,2

Ans: A

7. As blind as a—— a.Toad b. Bat c. Cockroach d. Rock

ANS: A

8. As calm as a __ a.Lion . b. Bee c. Lamb d. Fish
ANS: C

9. As devoted as a_ a.Mother b. Slave c.Guard d. Pastor
ANS: D
10. As crafty as a__ a.Mouse b. Fox c. Hunter d. Cat
ANS: B

How to Download PTI Post UTME Past Questions and Answers

To download this past question and answer, you will need to pay for it. The Past question is 2000 naira for four subject combinations. Pay by transfer into the following account details.

  • Acc Name: Etuk, Oto-obong Emmanuel
  • Acc No: 0318379097
  • Bank: GTBANK

After Payment send your email address, and the Past Question you need to 07063985527.

Important: Please before payment, call 07063986527 or chat on WhatsApp. Do not make payment blindly!

How to Pass PTI Post UTME Exams 2020/2021 Session

Do you want to pass the Petroleum Training Institute Effurun? These are the laws to pass this year Post-UTME exams beyond the average level.

  • Familiarize yourself with the Syllabus
  • Get past question
  • Know the departmental cut off mark for your course
  • Apply for Exams on time
  • Know your subject combination
  • Be hungry for success
  • Do not procrastinate
  • Read! Read! Read!
  • Have a schedule for studying
  • Put your past questions into use
  • Test and time yourself
  • Learn to use a memory technique
  • If you are a science student practice without a calculator

Other Post UTME Past Questions to Download

If this article  has been helpful Please share and Like us on Facebook@Examstuts

Follow us on twitterinstagram, LinkedIn, Pinterest

How to Buy Our Past Questions and Answers

Do you really want to get these past questions and answers? Then do not hesitate to follow the instructions here.

PRICE: ₦3000 ₦2,500  (Two Thousand Five Hundred Naira Only)

Make a bank deposit or mobile transfer of ₦2,500 only to the account given below


  • Bank Name: GTBank

  • Account Number: 0318379097

  • Account Name: Etuk, Oto-obong Emmanuel

After making the payment Click Here to send the following;


  • Depositor’s Name or Screenshot of Payment

  • Name of the Past Question

  • Active Email Address


To us on WhatsApp or Call 07063986527, Email: Infoatpastquestionpdf@gmail.com or Ottyemmy@gmail.com

Once your details have been received and your payment confirmed by us, you will receive the past question in your email or WhatsApp within 5 Minutes.


Why Should You Buy From Us and Not Others

We are not after your money. We want to make sure you offer you the best that is why we are opening a 24hour customer support service for you.

You can call us at any time to guide you with the exams you are about to write. And what’s more? When you buy two past questions, we give you one for free. If you buy a set of past questions, for example, a set of WAEC Past Questions, we give you a discount of N4000! (Please tell your family and friends).

We offer the best deal with a guarantee!

  1. If you study very well with our past questions and you still fail, contact us and we will return your money!
  2. If you do not get the material after 24hours, you are free to ask for a refund!

We are free for other help and services. Contact Us now!


 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *